Image default
Ειδήσεις - Νέα

Τα διατροφικά οφέλη του αγαπημένου μας, νηστίσιμου γλυκού!

xalvas diatrika ofelh

Λόγω του σουσαμιού αλλά και των ξηρών καρπών που συνήθως περιέχει, ο χαλβάς βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υψηλής διατροφικής αξίας τροφών. Γι΄ αυτό και συγκαταλέγεται στις βασικές τροφές της σαρακοστής!

Που βοηθά η κατανάλωση του;
Στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος αφού περιέχει πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.
Στο μεταβολισμό λόγω των συνενζύμων και των βιταμινών που περιέχει.
Στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος λόγω των βιταμινών Β1, Β2 και νιασίνης.
Στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη διατήρηση της οστικής μάζας επειδή περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο.
Λόγω του σεληνίου και της βιταμίνης Ε, θεωρείται μια από τις πιο αντιοξειδωτικές τροφές κατά του καρκίνου.

Και από θερμίδες;
Οι θερμίδες που αποδίδει ο χαλβάς εμπορίου υπολογίζονται από 350-450 ανάλογα με την περιεκτικότητά του σε ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα ανά 100 γραμμάρια.

Πηγή

Related posts

Ποια είναι η σωστή τεχνική για να ρευτεί το μωρό!

mysite

Η θρεπτική αξία των σταφίδων

mysite

«Χρυσό» στο ελαιόλαδο

mysite

Γονιμότητα και διατροφή

mysite

Καρκίνος μαστού: Η εξέταση του λεμφαδένα φρουρού που σώζει ζωές

mysite

Τα δέκα σημάδια της κατάθλιψης

mysite

Leave a Comment