Image default
Βήχα του κοκίτη

Βήχα του κοκίτη

Διάγνωση κοκίτη στα αρχικά της στάδια μπορεί να είναι δύσκολη, διότι τα σημεία και τα συμπτώματα μοιάζουν με εκείνα των άλλων κοινών ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος, όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη ή βρογχίτιδα. Μερικές φορές, οι γιατροί μπορούν να διαγνώσουν κοκίτη ζητώντας απλώς από τα συμπτώματα και να ακούτε το βήχα. Ιατρικές εξετάσεις μπορεί να χρειαστούν για να επιβεβαιώσουν τη διάγνωση. Οι δοκιμές αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

* Μια κουλτούρα μύτη ή το φάρυγγα και δοκιμή. Ο γιατρός σας παίρνει ένα επίχρισμα μύτη ή το φάρυγγα ή δείγμα αναρρόφησης. Το δείγμα στη συνέχεια ελέγχονται για την απόδειξη της παρουσίας βακτηριδίων κοκκύτη βήχα.
* Οι εξετάσεις αίματος. Ένα δείγμα αίματος μπορεί να γίνει και να σταλεί σε ένα εργαστήριο για να ελέγξει για ένα υψηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων. Τα λευκά αιμοσφαίρια βοηθούν τους στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του σώματος, όπως ο κοκίτης. Ένας υψηλός αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων συνήθως δηλώνει την παρουσία λοίμωξης ή φλεγμονής. Αυτή είναι μια γενική δοκιμή και όχι ειδικά για το κοκίτη.
* Μια ακτινογραφία θώρακος. Ο γιατρός σας μπορεί να διατάξει μια ακτινογραφία για να ελέγξει για την παρουσία φλεγμονής ή υγρού στους πνεύμονες, το οποίο μπορεί να συμβεί όταν η πνευμονία περιπλέκει κοκίτη και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Θεραπείες για κοκίτης
Τα βρέφη συνήθως στο νοσοκομείο για θεραπεία, επειδή ο κοκκύτης είναι πιο επικίνδυνο για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Εάν το παιδί σας δεν μπορεί να κρατήσει κάτω υγρά ή τροφές, ενδοφλέβια υγρά μπορεί να είναι αναγκαία. Το παιδί σας θα πρέπει να απομονώνονται από τους άλλους να αποφευχθεί η μόλυνση από τη διάδοση. Θεραπεία για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες συνήθως μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι.

Φάρμακα
Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τα βακτήρια που προκαλούν κοκίτη και να συμβάλει στην ανάκαμψη της ταχύτητας. Τα μέλη της οικογένειας μπορεί να χορηγηθεί προληπτικά αντιβιοτικά. Δυστυχώς, Δεν είναι πολύ διαθέσιμο για την ανακούφιση του βήχα. Over-the-counter φάρμακα βήχα, για παράδειγμα,, έχουν μικρή επίδραση στην κοκίτη και αποθαρρύνονται.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα
Οι παρακάτω συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση του βήχα ξόρκια ισχύει για οποιονδήποτε που υποβάλλονται σε θεραπεία για κοκίτη στο σπίτι:

* Να ξεκουράζεστε. Ένα δροσερό, ήσυχο και σκοτεινό δωμάτιο θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε καλύτερα.
* Πίνετε άφθονα υγρά. Νερό, χυμό και σούπες είναι καλές επιλογές. Στα παιδιά, ειδικά, προσέχετε για ενδείξεις της αφυδάτωσης, όπως ξηρά χείλη, κλάμα χωρίς δάκρυα και σπάνια ούρησης.
* Τρώτε μικρότερα γεύματα. Για να αποφύγετε τον εμετό μετά από βήξιμο, τρώνε μικρότερες, περισσότερο-συχνά γεύματα αντί για μεγάλα.
* Εξάτμιση του δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε έναν ψεκαστήρα ομίχλη για να βοηθήσουν soothe ερεθισμένο πνεύμονες και να βοηθήσει να χαλαρώσει αναπνευστικές εκκρίσεις. Εάν χρησιμοποιείτε έναν ψεκαστήρα, ακολουθήστε τις οδηγίες για να τα διατηρείτε καθαρά. Εάν δεν έχετε έναν ψεκαστήρα, ένα ζεστό ντους ή το μπάνιο μπορεί να βοηθήσει προσωρινά καθαρίσουν τους πνεύμονες και την ευκολία στην αναπνοή.
* Καθαρίστε τον αέρα. Κρατήστε το σπίτι σας χωρίς ερεθιστικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσει βήχα ξόρκια, όπως ο καπνός και οι καπνοί από τα τζάκια.
* Την πρόληψη της μετάδοσης. Καλύψτε το βήχα σας και να πλένετε τα χέρια σας συχνά; αν πρέπει να είναι γύρω από τους άλλους, φοράτε μάσκα.

Πρόληψη του κοκίτη
Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί ο κοκκύτης είναι με το εμβόλιο του κοκκύτη, οποία οι γιατροί δίνουν συχνά σε συνδυασμό με εμβόλια κατά δύο άλλες σοβαρές ασθένειες – διφθερίτιδα και τέτανο. Οι γιατροί συστήνουν την έναρξη εμβολιασμού κατά τη βρεφική ηλικία.
Το εμβόλιο αποτελείται από μια σειρά από πέντε ενέσεις, συνήθως δίνεται σε παιδιά σε αυτές τις ηλικίες:

* 2 μήνες
* 4 μήνες
* 6 μήνες
* 15 να 18 μήνες
* 4 να 6 χρόνια

Παρενέργειες του εμβολίου
Οι παρενέργειες του εμβολίου μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, ιδιοτροπία ή πόνος στο σημείο της ένεσης. Σε σπάνιες περιπτώσεις, σοβαρές παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, συμπεριλαμβανομένου:

* Επίμονο κλάμα, διαρκούν περισσότερο από τρεις ώρες
* Υψηλός πυρετός
* Κατασχέσεις, σοκ ή κώμα
* Αναμνηστική πυροβολισμούς

Έφηβοι. Επειδή η ασυλία από το εμβόλιο του κοκκύτη τείνει να φθίνει με την ηλικία 11, γιατροί συστήνουν μια αναμνηστική πυροβολισμό σε αυτή την ηλικία για την προστασία από κοκίτη (κοκκύτη), διφθερίτιδας και του τετάνου.
Ενήλικες. Ορισμένες ποικιλίες του τετάνου κάθε-10-χρόνος και εμβόλιο διφθερίτιδας περιλαμβάνει επίσης προστασία από κοκίτη (κοκκύτη). Εκτός από την προστασία σας από κοκίτη, Το εμβόλιο αυτό θα μειώσει επίσης τον κίνδυνο μετάδοσης του κοκκύτη σας για βρέφη.
Οι έγκυες γυναίκες. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστά τώρα ότι οι έγκυες γυναίκες να λαμβάνουν το εμβόλιο του κοκκύτη μετά 20 εβδομάδα κύησης. Αυτό μπορεί να δώσει επίσης κάποια προστασία για το βρέφος κατά τους πρώτους μήνες της ζωής.

Leave a Comment