Image default
Ομορφιά

Περιποίηση για τα χέρια

Το δέρμα στις εξωτερικές παλάμες είναι το ίδιο ευαίσθητο με του προσώπου, χρειάζεται ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία, παρόλα αυτά δείχνει πρώτο τα σημάδια της ηλικίας. Υπάρχει τρόπος να τους ξαναδώσουμε νεανική όψη.

Σταδιακά κηλίδες, πανάδες, δυσχρωμίες κάνουν την εμφάνισή τους και μετά εγκαθίστανται στα χέρια ενώ το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και δείχνει θαμπό και αφυδατωμένο.

Που οφείλεται αυτό:
Η μελανίνη που είναι η φυσική προστασία του οργανισμού από την ηλιακή ακτινοβολία ανεβαίνει στην εξωτερική στοιβάδα του δέρματος βγαίνει στην επιφάνεια και παραμένει με τη μορφή στιγμάτων.

Όσο περνούν τα χρόνια η δυνατότητα του οργανισμού για να παράγει νέα κύτταρα και να αποβάλλει τις δυσχρωμίες μειώνεται, παράλληλα το δέρμα χάνει τον τόνο και την υφή του.

Τα χέρια έρχονται καθημερινά σε επαφή με το νερό, σαπούνια και απορρυπαντικά με ισχυρά χημικά. Επίσης η ατμοσφαιρική ρύπανση και η υπεριώδης ακτινοβολία είναι οι πιο επικίνδυνοι εχθροί για το δέρμα.

Σε αντίθεση με το πρόσωπο τα χέρια δεν παίρνουν την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία που πρέπει έτσι είναι πολλές ώρες της μέρας χωρίς φροντίδα, η φυσική άμυνα του σώματος δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τους εξωτερικούς παράγοντες γήρανσης.

Ποια είναι η λύση:
Η κλασματική φωτοανάπλαση. Όπως πολλές σύγχρονες θεραπείες και η κλασματική φωτοανάπλαση στηρίζεται στην αυτοανάπλαση των κυττάρων. Με τη διοχέτευση θερμότητας στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου διαδικασία που προκαλεί τη δημιουργία νέων κυττάρων. Τα νέα υγιεί κύτταρα ανεβαίνουν στις πάνω στοιβάδες και σταδιακά απομακρύνουν τα γερασμένα κύτταρα και έτσι φεύγουν τα χρόνια σημάδια. Με αυτή τη διαδικασία το δέρμα όχι μόνο αποκτά ομοιόμορφο χρώμα αλλά ξαναβρίσκει τον νεανικό του τόνο και είναι πιο ενυδατωμένο.

Για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα της θεραπείας περισσότερο πρέπει να βάλετε την περιποίηση των χεριών στην καθημερινή σας φροντίδα.

• Ενυδάτωση κάθε φορά που βάζετε τα χέρια στο νερό
• Αντηλιακή κρέμα όλο το χρόνο από τον καρπό και κάτω
• Αντηλιακό κάθε φορά που μπαίνετε στο αυτοκίνητο
• Το καλοκαίρι βάλτε κρέμα στα χέρια κάθε φορά που βάζετε στο πρόσωπο

faysbook.gr

Related posts

Απαλλαγείτε απ’ την πιτυρίδα με ασπιρίνη

xrysiroi.exnet

Αφαιρέστε το μακιγιάζ με φυσικό τρόπο -Με γάλα, λάδι ή αβοκάντο

mysite

H αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να καταστρέψει το πρόσωπό σου

Προλάβετε την τριχόπτωση

mysite

Πώς να πολεμήσετε την ακμή

mysite

Η οικονομική κρίση φαίνεται δεν επηρεάζει την ομορφιά

mysite