Image default
Ακμή

Ακμή από καλλυντικά: Χημικό πίλινγκ και φάρμακα ως θεραπεία!

Η απολέπιση σημαίνει ότι αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από την επιφάνεια του δέρματός σας και καταπολεμάτε την ακμή. Η απολέπιση έχει γίνει πολύ δημοφιλής τις προηγούμενες δεκαετίες, εν μέρει επειδή τα αποτελέσματα εξομάλυνσης και στίλβωσης είναι συχνά ορατά και αισθητά αμέσως.

Τα χημικά απολεπιστικά που χρησιμοποιούνται συνήθως περιλαμβάνουν το αμυγδαλικό οξύ, το γλυκολικό, το γαλακτικό και το μηλικό οξύ, καθώς και το σαλικυλικό οξύ. Μπορείτε να βρείτε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις αυτών των χημικών ουσιών σε απολεπιστικά χωρίς συνταγή, όπως αυτά που θα αγοράζατε σε ένα κατάστημα φαρμάκων ή ομορφιάς.

Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα χημικά απολεπιστικά υψηλότερης συγκέντρωσης, αλλά είναι πιο εντατικά και πρέπει να εφαρμοστούν από εξειδικευμένο δερματολόγο ή αισθητικό. Μπορεί να δείτε αυτή τη θεραπεία που αναφέρεται ως χημικό peeling.

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το απολεπιστικό σας χωρίς συνταγή γιατρού μία φορά την ημέρα και πάντα να κάνετε απολέπιση μετά τον καθαρισμό. Με αυτόν τον τρόπο, το καθαριστικό μπορεί να αφαιρέσει τη βρωμιά, τον ιδρώτα και το μακιγιάζ από την επιφάνεια του δέρματός σας και, στη συνέχεια, το απολεπιστικό μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα στους πόρους σας.

Φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή

Τα ράφια των καταστημάτων φαρμάκων και ομορφιάς διαθέτουν μια πληθώρα από OTC φαρμακευτικές κρέμες ακμής, τζελ, αλοιφές και θεραπείες σημείων για να διαλέξετε. Η επιλογή ενός για τον εαυτό σας μπορεί να είναι λίγο συντριπτική, επομένως σας βοηθά να περιορίσετε την αναζήτησή σας, κρατώντας το μάτι ανοιχτό για συγκεκριμένα ενεργά συστατικά που καταπολεμούν την ακμή.

Υπάρχουν δύο συγκεκριμένα που πρέπει να προσέξετε: το σαλικυλικό οξύ και το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου. Γνωρίζετε ήδη ότι το σαλικυλικό οξύ καταπολεμά τα ξεσπάσματα βοηθώντας το δέρμα σας να αποβάλει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου επιτίθεται στα βακτήρια στο δέρμα σας και μπορεί να βοηθήσει το σαλικυλικό οξύ να διατηρήσει τους πόρους σας καθαρούς.

Και τα δύο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά για την πρόληψη των φραγμένων πόρων και των εξανθημάτων, και λειτουργούν καλά και μαζί. Στην πραγματικότητα, μπορεί να συναντήσετε ακόμη και μια θεραπεία ακμής δύο σταδίων που περιέχει τόσο καθαριστικό σαλικυλικού οξέος όσο και θεραπεία κηλίδων με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου.

Συνταγογραφούμενα φάρμακα

Εάν συναντηθήκατε με τον δερματολόγο σας, μπορεί να σας έχει συνταγογραφήσει ή όχι ένα φάρμακο για την ακμή, ανάλογα με τον τύπο ακμής που έχετε και πόσο σοβαρή είναι. Οι συνταγογραφούμενες θεραπείες ακμής διατίθενται σε δύο μορφές: τοπικές θεραπείες σε μορφή κρέμας ή αλοιφής και από του στόματος θεραπείες σε μορφή χαπιού.

Ορισμένα είδη συνταγογραφούμενων τοπικών φαρμάκων περιέχουν τρετινοΐνη, η οποία είναι ένας τύπος ρετινοειδούς που παράγεται από βιταμίνη Α. Άλλα είδη περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή ένα αντιβιοτικό που ονομάζεται κλινδαμυκίνη.

Εάν η ακμή σας είναι πιο σοβαρή, μπορεί να σας συνταγογραφηθεί ένα φάρμακο από το στόμα. Τα από του στόματος φάρμακα είναι συστηματικά, που σημαίνει ότι απορροφώνται σε ολόκληρο το σώμα σας. Μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή εάν έχετε ακμή που επηρεάζει πολλές περιοχές του δέρματος.

Τα συνταγογραφούμενα από του στόματος φάρμακα περιλαμβάνουν ένα καθημερινό αντιβιοτικό χάπι όπως η τετρακυκλίνη και η από του στόματος ισοτρετινοΐνη. Εάν είστε γυναίκα και η ακμή σας είναι ορμονική, τα αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να είναι μια επιλογή για εσάς.

Τούτου λεχθέντος, οι συνταγογραφούμενες θεραπείες ακμής προσφέρονται συνήθως σε πιο σοβαρές περιπτώσεις όταν τα ξεσπάσματα ακμής δεν ανταποκρίνονται σε θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή.
testpap.com

Related posts

Ακμή

mysite