Ψαλίδα

Ψαλίδα

Το καλοκαίρι είναι ο χειρότερος εχθρός των μαλλιών. Η αφυδάτωση, ο ήλιος, ο ξηρός αέρας και η ζέστη κάνουν τα μαλλιά ευάλωτα, λεπτά και επιρρεπή. Μέσα σε όλα τα άλλα προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις, είναι και αυτό των κατεστραμμένων άκρων. Τις περισσότερες φορές τα μαλλιά μας από την καθημερινή ταλαιπωρία, τα συχνά λουσίματα, το στιλιζάρισμα αλλά και την χρήση καλλυντικών προϊόντων καταστρέφονται πιο εύκολα ξεκινώντας από τις άκρες που σπάνε ή «ανοίγουν στα δυο». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εσωτερική δομή της τρίχας να είναι εκτεθειμένη, πολλαπλασιάζοντας την ψαλίδα αλλά και την γενική αδυναμία των τριχών. Η μια λύση, και η πρώτη που σου έρχεται στο μυαλό, είναι να πας στο κομμωτήριο και να κόψεις το «χαλασμένο» κομμάτι, για να απαλλαγείς μια και καλή από αυτό το περιττό κομμάτι. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες λύσεις στο μόνιμο πρόβλημά σου, που μπορείς να εφαρμόζεις καθημερινά για να ξεφύγεις μια και καλή από την ψαλίδα και την καταστροφή της τρίχας.

Το conditioner που ξεβγάζεται δίνει πολύ λίγα θρεπτικά στοιχεία στα μαλλιά. Γι’ αυτό επέλεξε ένα leave in που μένει και βοηθάει τα μαλλιά όταν αυτά το χρειάζονται. Χρησιμοποίησε μια χτένα με αραιά δόντια. Αφού έχεις βάλει conditioner, για να γίνουν πιο μαλακά, χτένισε τα μαλλιά σου αργά και προσεχτικά με μια τέτοια χτένα που δεν είναι σκληρή και δεν σπάει την τρίχα.  Στέγνωσε τα μαλλιά σου προς την σωστή κατεύθυνση. Η φορά σου πρέπει να είναι πάντα προς τα κάτω, γιατί το αντίθετο θα ανοίξει τις άκρες με καταστροφικά αποτελέσματα. Το φολικό οξύ και η βιοτίνη έχουν αποδειχτεί ότι βοηθούν στην υγεία των μαλλιών, το μήκος και το πάχος τους. Πράσινα λαχανικά, πορτοκάλια, σόγια και σιτάρι (Φ.Ο). Καστανό ρύζι, φακές, μπιζέλια, ηλιόσποροι, καρύδια περιέχουν βιοτίνη. Τελευταίο και πιο βασικό: Κούρευε συχνά τα μαλλιά σου για να απομακρύνονται τα άχρηστα κομμάτια και η τρίχα να είναι πάντα υγιής από τη ρίζα έως και τις άκρες. Το πρέπον είναι κάθε δύο μήνες.

Leave a Comment