Αγάρ Αγάρ (σκόνη)

22/04/2014 12:46

Το Αγάρ Αγάρ είναι φυτικής προέλευσης, προέρχεται από εκχύλιση φυκιών, και είναι  ουσία άγευστη και άοσμη με υπόλευκο χρώμα που χαρακτηρίζεται ως πρόσθετη ύλη τροφίμων με τον αριθμό Ε406 και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηκτικό στα τρόφιμα, συνήθως επιδόρπια, σύμφωνα με τον κώδικα τροφίμων και ποτών.

Υπάρχει σε μορφή σκόνης και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τη βιομηχανία τροφίμων σε χορτοφαγικά και νηστήσιμα προϊόντα, αλλά και σε προϊόντα που απευθύνονται σε θρησκευτικές ομάδες με περιορισμούς στην κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

Leave a Reply