Image default
Ειδήσεις - Νέα

«Γυναίκα 40+ με υγεία & ευεξία»

gunaika ugeia eveksia

«Γυναίκα 40+ με υγεία & ευεξία», είναι το θέμα που επέλεξε τη φετινή χρονιά ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας για την ετήσια εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ», πάνω από 200 γυναίκες παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον τους εκλεκτούς ομιλητές που ανέπτυξαν τα παρακάτω θέματα με εμπεριστατωμένες προβολές power-point:

Αλαχιώτη Σοφία, δερματολόγος,«Διαχρονική φροντίδα για δέρμα υγιές και λαμπερό», Αντωνόπουλος Δημήτρης, πλαστικός χειρουργός, «Αλήθειες και μύθοι για την αντιγήρανση», Μαστοράκου Άννα, πυρηνικός ιατρός, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, «Συμφιλίωση με τις ορμονικές αλλαγές στο γυναικείο σώμα», Παπαρώδης Ρόδης, ενδοκρινολόγος, Λέκτωρ Σχολής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Wisconsin, Madison, WI, ΗΠΑ, « Η οστεοπόρωση προλαμβάνεται» και Μοσχονάς Χρήστος, καθηγητής φυσικής αγωγής, «Άθληση για κάθε ηλικία, αλλά κατάλληλη για να είναι ασφαλής».

Τιμώμενο πρόσωπο η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, στην οποία επιδόθηκε τιμητική πλακέτα ως πρώτη Γυναίκα Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών. Εντύπωση και θερμά χειροκροτήματα προκάλεσε η ανάγνωση του τόσο μακροσκελούς και πλούσιου σε επιστημονικό και κοινωνικό έργο βιογραφικού της. Κατά την επίδοση της πλακέτας, η πρόεδρος του Ομίλου Ελένη Γκέκα τόνισε ότι ο Σοροπτιμισμός είναι μια παγκόσμια οργάνωση με στόχο την υποστήριξη της εκπαιδευτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης γυναικών και προώθηση αυτών σε κέντρα λήψης αποφάσεων, στόχος που επιβεβαιώνεται στο πρόσωπο της κας Κυριαζοπούλου.

Στο ρόλο της συντονίστριας στο πάνελ η δημοσιογράφος κα Νατάσα Ράγιου- Μεντζελοπούλου. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε καταιγισμός ερωτήσεων μέχρι αργά το βράδυ. Τέλος, οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν βιβλία σχετικά με το θέμα και να λάβουν συμβουλές και δείγματα αντηλιακής προστασίας.

Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι ότι η υγεία, ως το πιο σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μας αξίζει περισσότερης προσοχής, για πρόληψη ανεπιθύμητων συνεπειών αλλά απαραίτητη και ανεξάρτητη κατάστασης υγείας είναι και η ευεξία, δηλ θετική ενέργεια, αυτοπεποίθηση και διάθεση για δράση, ιδιαίτερα στις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε.

Πηγή

Related posts

Οι 10 χρυσές συμβουλές της διατροφής

mysite

Τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα προστατεύουν από τον διαβήτη

mysite

6 Βότανα που ιατρεύουν τον βήχα

mysite

Μειώστε κατά 19% τις πιθανότητες θανάτου

mysite

Αποτελούν ενδείξεις άνοιας το ροχαλητό και η άπνοια ύπνου;

mysite

6 τροφές που απειλούν τα νεφρά και τα οστά μας.

mysite

Leave a Comment