Καρκίνος του εγκεφάλου

Καρκίνος του εγκεφάλου

Τα αίτια των περισσότερων όγκων του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού είναι άγνωστα, αλλά κάποιοι παράγοντες κινδύνου για κακοήθεις όγκους του εγκεφάλου είναι γνωστοί:

* Οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία στο κεφάλι ως θεραπεία για άλλον τύπο καρκίνου είναι πιθανόν να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης όγκων. Αυτό συμβαίνει συχνά σε άτομα που έχουν υποστεί ακτινοθεραπεία για παιδική λευχαιμία.
* Είναι επίσης δυνατόν να έχουν κάποια γενετική προδιάθεση στην ανάπτυξη ενός όγκου.
* Μέχρι αυτή τη δημοσίευση, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία που να συνδέουν τη χρήση του κινητού τηλεφώνου με τους εγκεφαλικούς όγκους.

Οι εγκεφαλικοί όγκοι ΔΕΝ είναι μεταδοτικοί. Οι ασθενείς με όγκο του εγκεφάλου ή του νωτιαίου μυελού έχουν διαφορετικά συμπτώματα, ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται ο όγκος. Μερικές φορές, όταν ένας όγκος αναπτύσσεται αργά, τα συμπτώματα εξελίσσονται σταδιακά και είναι ελάχιστα αισθητά. Είναι δυνατόν τα συμπτώματα να είναι παρόμοια με τα συμπτώματα άλλων ασθενειών. Ο γιατρός σας είναι πιθανόν να σας συστήσει τις πρώτες εξετάσεις για την εκτίμηση των συμπτωμάτων σας. Συνήθως παραπέμπει σε νευρολόγο, ο οποίος θα σας ζητήσει περισσότερες εξετάσεις και θα σας συμβουλεύσει σχετικά με τις επιλογές θεραπείας. Μπορεί να σας ζητήσουν να κάνετε αξονική τομογραφία (CT ) ή μαγνητική τομογραφία (MRI). Εάν ο γιατρός σάς συστήσει άλλες εξετάσεις, ζητήστε του/της να σας εξηγήσει γι’ αυτές. Όταν γνωρίζετε τί θα συμβεί μπορεί να αισθάνεστε λιγότερο ανήσυχοι πριν από την εξέταση. Οι όγκοι του εγκεφάλου ή του νωτιαίου μυελού αντιμετωπίζονται συνήθως με χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία ή θεραπεία με στεροειδή. Αυτές οι θεραπείες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα ή σε συνδυασμό. Ο στόχος της θεραπείας είναι να εξαλειφθεί ο όγκος, ή να επιβραδυνθεί η ανάπτυξή του, και / ή να γίνουν ηπιότερα τα συμπτώματα με τη συρρίκνωση του όγκου και της τυχόν διόγκωσης γύρω από αυτόν.

Leave a Comment