Συνήθειες που προστατεύουν την υγεία μας

08/01/2015 06:49
Συνήθειες που προστατεύουν την υγεία μας

sinithies ugeiaΗ απόφαση μιας υγιεινής ζωής είναι μεγάλη. Αν αυτός είναι ο σκοπός σας, θα πρέπει να ξέρετε ότι έρευνες δείχνουν ότι όσο πιο συγκεκριμένοι μπορείτε να γίνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να φτάσετε τον στόχο σας.

Διαβάστε ποιες συνήθειες σας εξασφαλίζουν καλή υγεία

Καθημερινή άσκηση. Η άσκηση έχει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη. Αρχικά, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, να μειώσει το στρες, ακόμα και να κάνει τον εγκέφαλό σας να δουλεύει καλύτερα. Μακροπρόθεσμα, η άσκηση μπορεί να εμποδίσει προβλήματα υγείας, από την παχυσαρκία και τον διαβήτη έως την καρδιοπάθεια, ακόμα και τον καρκίνο.

Υγιεινό πρωινό κάθε μέρα. Ιδιαίτερα με πρωτεΐνη, εντός 90 λεπτών από το ξύπνημα. Αυτό ξεκινά τον μεταβολισμό για την ημέρα και σας εμποδίζει από το να πεινάσετε πολύ και να φάτε μεγάλες ποσότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συχνό πλύσιμο χεριών. Η σωστή διατροφή και η άσκηση δεν είναι οι μόνες συνήθειες που σας κρατούν υγιείς. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε να αρρωστήσετε είναι να έχετε καθαρά χέρια.

Καλή στοματική υγιεινή. Η περιοδοντική λοίμωξη συμβάλλει σε καρδιοπάθεια, διαβήτη, ακόμα και σε γέννηση πρόωρων, λιποβαρών μωρών. Φροντίστε να έχετε πιο τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό σας.
Όχι στη ζάχαρη. Είναι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Οι συνέπειες της ζάχαρης είναι από την παχυσαρκία μέχρι τον διαβήτη, την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο.

Περισσότερα φρούτα και λαχανικά την ημέρα. Μια μερίδα ισοδυναμεί με μισό φλιτζάνι μαγειρεμένα λαχανικά ή ένα φλιτζάνι ωμά ή φυλλώδη λαχανικά ή ένα μικρό φρούτο.

 

πηγή

 

Leave a Reply