Image default
Υγεία

Αυτός είναι ο φονικότερος «ιός» της σύγχρονης εποχής και τον έχουμε όλοι στα σπίτια μας

  Σύγχρονη ζωή δεν υπάρχει χωρίς καρέκλα. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι περνάμε 9,5 ώρες την ημέρα καθισμένοι σε μια ή περισσότερες καρέκλες, κάτι που σημαίνει ότι περνάμε το 75% του χρόνου μας αδρανείς. Το αποτέλεσμα είναι ότι αλλάζει το σώμα μας αφού «το σώμα μας προσαρμόζεται και κάνει ό,τι μπορεί για να έχουμε το είδος του σώματος που χρειαζόμαστε». Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με τη χρήση, οι μύες μας μπορεί να γίνουν δυνατότεροι ή πιο αδύναμοι, όπως και τα οστά μας να γίνουν πιο λεπτά ή πιο πυκνά. Κάτι που εξηγεί γιατί με την καθιστική ζωή που κάνουμε ο πόνος στη μέση είναι παγκοσμίως η πρώτη αιτία αναπηρίας.

  Μελέτη του 2012 συνέλλεξε τα δεδομένα από τις συνήθειες 7.813 γυναικών. Όπως διαπιστώθηκε, εκείνες που κάθονταν δέκα ώρες την ημέρα είχαν μικρότερα τελομερή, τα οποία αποτελούν δείκτη της γήρανσης των κυττάρων. Η καθιστική ζωή, ήταν το συμπέρασμα, είχε γεράσει αυτές τις γυναίκες κατά οκτώ χρόνια.

  Τα αντιλαμβάνεται κανείς όλα αυτά εάν λάβει υπόψη του ότι στην «Παλαιολιθική Εποχή» η βασική αιτία θανάτου ήταν η βία. Στην «Ανθρωπόκαινο Εποχή» είναι ο διαβήτης τύπου 2, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και κάποιοι τύποι καρκίνου. Όλες αυτές οι ασθένειες συνδέονται με την αδράνεια. Ή, κυριολεκτικά μιλώντας, με την καρέκλα.

healthynews.gr

Related posts

Αρνητικά επιδρά στον εγκέφαλο η νικοτίνη συμβατικού και ηλεκτρονικού τσιγάρου

mysite

Η νοσηλεία για σοβαρές λοιμώξεις συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας

mysite

Κουκούτσια καρπουζιού: Πως βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό

mysite

Δυνητικά κακός για την υγεία ο ελληνικός καφές: Τι έδειξε έρευνα για το φιλτράρισμα του καφέ

alexpap

«Παĩς»: Νέα δοκιμασία για την πρώιμη διάγνωση παιδιών με αυτισμό

mysite

Vegan διατροφή: μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οστική υγεία

alexpap