Image default
Διατροφή

Ημικρανία και καφές

Υπάρχει πληθώρα άρθρων που αφορούν τη σχέση του καφέ με την ημικρανία και συχνά διαβάζουμε ότι ο καφές είτε μπορεί να βοηθησει στην ημικρανία κάτω από κάποιες συνθήκες , είτε αντιθέτως να προκαλέσει ημικρανία σε κάποιες άλλες περιπτώσεις .

Κάποια νεότερα δεδομένα αναφέρονται στην παρακάτω έρευνα :

Τι εξέτασε αυτή η μελέτη

Σκοπός της ήταν να αξιολογηθει ο ρόλος της πρόσληψης καφεϊνούχου ποτού ως πιθανή αιτια πρόκλησης ημικρανίας εκείνη την ημέρα ή την επόμενη ημέρα.

Λίγα λόγια για τη μελέτη

Στην εν λόγω προοπτική μελέτη κοορτης , 101 ενήλικες με ημικρανία συμπλήρωσαν ηλεκτρονικά ημερολόγια καταγραφής . Ενενήντα οκτώ συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν τουλάχιστον 6 εβδομάδες καταγραφής των ημερολογίων ,από το διάστημα από το Μάρτιο του 2016 έως τον Οκτώβριο του 2017.
Καθημερινά οι συμμετέχοντες ανέφεραν πρόσληψη καφεϊνούχων ποτών, άλλους παράγοντες τρόπου ζωής, το χρόνο και τα χαρακτηριστικά κάθε ημικρανίας.

Ποιο ήταν το συμπέρασμα

Η κατανάλωση τριών ή περισσότερων καφεϊνούχων ποτών ημερησίως συνδέεται με την εμφάνιση πονοκέφαλου εκείνη ή την επόμενη ημέρα σε ασθενείς με επεισοδιακή ημικρανία, σύμφωνα με αυτή νέα μελέτη στο The American Journal of Medicine .

Τα αποτελέσματα είναι σταθερά ακόμη και μετά από την καταγραφή των ημερήσιων μεταβολών στην πρόσληψη αλκοόλ, στρες, ύπνο, σωματική δραστηριότητα και έμμηνο ρύση

ΠΗΓΗ: https://mediteam.gr

Related posts

Τα φρούτα περιορίζουν τις πιθανότητες εκφύλισης ωχράς κηλίδας

mysite

Τα σταφύλια στη διατροφή μας

Με αυτές τις τροφές θα καταπολεμίσετε τα προβλήματα υγείας.

vasilis.exnet

Χωριάτικη Vs Σουβλάκι

vetapa.exnet

Πόσα φρούτα και λαχανικά πρέπει να τρώμε ημερησίως

alexpap

“Ναι” ή “όχι” στη χορτοφαγία όταν είσαι έγκυος;