Η αγαπημένη μας πρωινή συνήθεια θωρακίζει τον οργανισμό μας από τον καρκίνο στο ήπαρ, σύμφωνα ερευνητές από το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο (WCRF).
Οι επιστήμονες εξηγούν ότι ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μπορεί να εξουδετερώσει την επίδραση τριών αλκοολούχων ποτών.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό δεδομένου ότι έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως, η μακρόχρονη κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για το ήπαρ και, μάλιστα πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο έδειξε πως αρκούν τρία αλκοολούχα ποτά την ημέρα για να προκαλέσουν καρκίνο στο συκώτι.
Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης ο κίνδυνος καρκίνου στο συκώτι αυξάνεται κατά 4% για κάθε 10 γραμμάρια αλκοόλ που καταναλώνουμε, ποσότητα που αντιστοιχεί σε ένα περίπου ποτό. Στο σημείο αυτό, ο καφές αναλαμβάνει το ρόλο του «σωτήρα» μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής κακοήθειας. Η έρευνα του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο ανέλυσε 34 διαφορετικές μελέτες στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 8,2 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων, 24.500 εμφάνισαν καρκίνο στο ήπαρ.
Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των ερευνών ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στο ήπαρ από την μακροχρόνια κατανάλωση αλκοόλ, μειώνεται κατά 14% για κάποιον που καταναλώνει και το αγαπημένο πρωινό ρόφημα.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους καταναλωτές πως ο καφές θα πρέπει να καταναλώνεται χωρίς ζάχαρη και με γάλα μειωμένο σε λιπαρά.