Image default
Διατροφή Υγεία

Δίαιτα: Δείτε ποια μπορεί να είναι τα λάθη

Είτε είναι χειμώνας και είχε προηγηθεί… κραιπάλη στις γιορτινές ημέρες, είτε είναι καλοκαίρι και η σκέψη είναι στις πλαζ, είτε είναι φθινόπωρο και παλεύει κανείς να χάσει ό,τι πήρε το καλοκαίρι, η μάχη με το βάρος είναι διαρκής.

Σε κάθε περίπτωση ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους βρίσκεται πάντα στο μυαλό μας, σχεδόν όλο το χρόνο, με τις κατάλληλες αφορμές, όμως πριν καν ξεκινήσει κάποιος την δίαιτα καλό είναι να σκεφτεί πρωτίστως μήπως κάνει κάποια λάθη που θα υπονομεύσουν την προσπάθειά του.

Δείτε ποια μπορεί να είναι αυτά τα λάθη:

1. Παραλείπετε γεύματα

Το πρωινό είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση του μεταβολισμού σας όλη την ημέρα. Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό τείνουν να έχουν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκείνοι που τρώνε πρωινό είναι πιο πιθανό να ασκούνται απ’ ό,τι εκείνοι που δεν τρώνε. Το πρωινό σας αποτρέπει από την υπερκατανάλωση τροφής, αργότερα, στη διάρκεια της ημέρας που προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους αντί για την απώλειά του.

2. Τσιμπολογάτε χωρίς σκέψη

Το τσιμπολόγημα στη διάρκεια ενός προγράμματος απώλειας βάρους παίζει σημαντικό ρόλο. Αν τσιμπολογάτε ανθυγιεινά σνακς κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε. Σχεδιάστε τα γεύματα και τα σνακς σας να περιλαμβάνουν ολόκληρα τρόφιμα και προχωρήστε στην καταμέτρηση των θερμίδων.

3. Επιλέγετε πάρα πολλά σνακς χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

Επιλέξτε σνακ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν θα πρέπει να καταναλώνετε πολλά σνακς την ημέρα μόνο και μόνο επειδή είναι υγιεινά, γιατί κι αυτά έχουν θερμίδες.

4. Πίνετε πολύ λίγο νερό

Το νερό είναι απαραίτητο για τις μεταβολικές αντιδράσεις που απαιτούνται για την απώλεια βάρους. Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό, δεν μπορείτε να κάψετε θερμίδες και δεν θα απελευθερωθούν οι τοξίνες.

5. Πίνετε πολλές θερμίδες

Το αλκοόλ συχνά περιέχει περισσότερες θερμίδες από ό,τι νομίζετε. Τα ποτά που έχουν γλυκιά γεύση, περιέχουν χυμούς φρούτων μαζί με το αλκοόλ και σας προσθέτουν θερμίδες. Ενα άλλο είδος που πρέπει να προσέξετε είναι οι «φανταχτεροί» καφέδες με ιδιαίτερες γεύσεις, κρέμες, σιρόπια κ.λπ., γιατί κι αυτοί περιέχουν πολλές θερμίδες.

6. Ζυγίζεστε καθημερινά

Το καθημερινό ζύγισμα δημιουργεί περίσσιο άγχος χωρίς να είναι σε θέση να αποδώσει με ακρίβεια τα κιλά που έχετε χάσει. Προτιμήστε περισσότερο ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, που σημαίνει ότι πρέπει να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα ή το πολύ δύο.

7. Προσπαθείτε να χάσετε βάρος μόνοι σας

Οταν συμμετέχετε σε ένα ομαδικό πρόγραμμα απώλειας βάρους είναι πιο πιθανό να χάσετε κιλά, επειδή έχετε την υποστήριξη και άλλων ανθρώπων και μοιράζεστε μαζί τους τις εμπειρίες σας, ακούγοντας και τις δικές τους. Το ίδιο εύκολο είναι και αν ακολουθείτε τις οδηγίες ενός διατροφολόγου που γνωρίζετε ότι σε λίγες μέρες θα τον επισκεφτείτε ξανά και θα δείτε μαζί την πρόοδο του προγράμματός σας.
πηγή

Related posts

Η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο του διαβήτη

mysite

Γυμναστική και διατροφικά λάθη

alexpap

Κετογονική, διαλειμματική και άλλες πέντε δίαιτες

alexandros

Επικύνδυνος ο καπνός από το φιδάκι

mysite

Tροφές πλούσιες σε κολλαγόνο

alexpap

Τα φάρμακα για το AIDS αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής κατά 10 χρόνια

mysite