Image default
Υγεία

Πόσο γρήγορα είναι σωστό να χάσετε βάρος;

27 Απριλίου 2021 • Διατροφή

Οποιος ξεκινά δίαιτα απαιτεί μόνο ένα πράγμα: Γρήγορα αποτελέσματα. Η γρήγορη απώλεια βάρους είναι το ισχυρότερο κίνητρο, αλλά συνήθως οδηγεί τους ανθρώπους σε ακραία μέσα.

Το πιο κοινό ανάμεσα στα ακραία πράγματα που δοκιμάζουν είναι οι εξαντλητικές δίαιτες όπου καλείται κανείς να επιβιώσει μέσα από μηδαμινά γεύματα που δεν προσφέρουν το παραμικρό, αλλά μεγαλώνουν την επιθυμία για περισσότερο φαγητό, σε μακροπρόθεσμη βάση.

Οι εξαντλητικές δίαιτες θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος γρήγορα, αλλά δεν θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα κιλά μακριά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα όσοι ακολουθούν αυτές τις δίαιτες, τείνουν να πάρουν περισσότερο βάρος απ’ όσο έχασαν κάνοντας αυτές τις δίαιτες. Γιατί λοιπόν να θέσει κάποιος τον εαυτό του σε τέτοια μεγάλη ταλαιπωρία και απογοήτευση για να χάσει βάρος που πιθανότατα θα το… ξανακερδίσει μετά από μερικές εβδομάδες;

Οταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορείτε να μείνετε συγκεντρωμένοι στο στόχο, να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε μακριά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πιο αποτελεσματική στρατηγική για να χάσετε βάρος περιορίζει την απώλεια σε ένα κιλό την εβδομάδα.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν για τον οργανισμό σας αν χάσετε το βάρος πολύ γρήγορα.

Απώλεια μυών και νερού: Η γρήγορη απώλεια βάρους έχει ως αποτέλεσμα απώλεια νερού και μυών από το σώμα, λόγω της έλλειψης θρεπτικών συστατικών. Κάτι τέτοιο, θα μειώσει μεν το μέγεθος του σώματος, αλλά αυτό θα είναι προσωρινό, γιατί τη στιγμή που θα επανέλθετε στις παλιές διατροφικές σας συνήθειες, θα ανακτήσετε το βάρος σας.

Επιβραδύνει το μεταβολισμό: Πολλοί άνθρωποι λιμοκτονούν, είτε τρώνε πολύ λιγότερο, είτε κάνουν πραγματική νηστεία για να μειώσουν το βάρος τους, αλλά αυτή η τακτική που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πείνα μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση του μεταβολισμού τους, γεγονός που καθιστά την απώλεια περαιτέρω βάρους πολύ περίπλοκη και αναποτελεσματική υπόθεση. Αυτό συμβαίνει επειδή η έλλειψη τροφής ή ενέργειας στο σώμα φρενάρει την καύση των θερμίδων που τρώτε με αποτέλεσμα τον αργό μεταβολισμό. Ο οργανισμός ερμηνεύει την πρόσληψη λιγοστών θερμίδων ως μία «συνθήκη πείνας» και για το λόγο αυτό επιβραδύνει τις λειτουργίες του και δεν προχωρά σε σπατάλη ενέργειας, γι’ αυτό επιβραδύνεται ο μεταβολισμός.

Ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών: Αν δεν τρώτε αρκετή τροφή μπορεί να στερηθείτε πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Αυτό μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει σε διαφορετικές ελλείψεις θρεπτικών συστατικών. Για παράδειγμα, αν δεν έχετε την κατάλληλη πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D θα μειωθεί η αντοχή των οστών σας και αυτό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες όπως αρθρίτιδα και οστεοπόρωση.

Επομένως, για να χάσετε βάρος δεν θα πρέπει να ακολουθήσετε μια εξαντλητική δίαιτα, ούτε να περιμένετε γρήγορα αποτελέσματα. Είναι καλύτερα να ελέγχετε τι τρώτε και να συμπεριλάβετε τουλάχιστον 30 λεπτά προπόνηση στις καθημερινές σας δραστηριότητες, παρά να λιμοκτονήσετε…
πηγή

Related posts

Η συνταγή που θα διώξει κάθε πόνο από το σώμα σας

mysite

To υπερτρόφιμο που μειώνει την ένταση και τη συχνότητα του βήχα

alexpap

Εξι συμβουλές για λιγότερες ιώσεις

mysite

Η βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τις σοβαρές κρίσεις άσθματος

Διώξτε Τα Παράσιτα Από Το Σώμα Σας

alexandros

Ποιοι παράγοντες ευθύνονται για έναν κακό ύπνο το βράδυ!

mysite