Ειδήσεις - Νέα

Ελπίδες για θεραπεία του Έμπολα από την Ρωσία: Παρασκεύασε τρία εμβόλια που θα είναι έτοιμα σε έξι μήνες

ebola 7

Η επιστημονική κοινότητα τελειοποιεί εμβόλια κατά του ιού την ώρα που οι νεκροί από τον Έμπολα στη Δυτική Αφρική φθάνουν τις τέσσερις χιλιάδες!
Στη Ρωσία, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν παρασκευάσει συνολικά τρία εμβόλια κι ότι, σε έξι μήνες θα είναι στην διάθεση των πολιτών. Την ίδια ώρα στη Δυτική Αφρική, που δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την «επέλαση» του ιού, ήδη έγινε ένα διεθνές πείραμα για τη δραστικότητα του εμβολίου cAd3-EBO-Z που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών στο Μέριλαντ των ανατολικών ΗΠΑ.
Στο μεταξύ, υπάρχει ένα ακόμα εμβόλιο το οποίο έχουν αναπτύξει τα βρετανικά εργαστήρια της GlaxosmithKline εδώ και χρόνια μαζί με τα αμερικανικά Ινστιτούτα Υγείας και έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στους πιθήκους.
Στο Ντάλας του Τέξας, εκεί όπου εντοπίστηκε η πρώτη μετάδοση του ιού εντός του αμερικανικού εδάφους – η δεύτερη εκτός Αφρικής- φέρνει σε δεινή θέση το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Λοιμώξεων, το οποίο θεωρείται αρμόδιο για την δημόσια υγεία. Η μόλυνση της νοσοκόμας που οφείλεται σε παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε ο άτυχος Λιβεριανός, Έρικ Ντάνκαν που κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα σε αμερικανικό έδαφος, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις ΗΠΑ και όχι μόνο.
Στη Βρετανία, επικρατεί και εκεί πανικός καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση στην πώληση προστατευτικών μασκών και ειδικών στολών που προορίζονται για τους πολίτες σε περίπτωση πανδημίας.
Για να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι, τα call centers των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα έτσι ώστε «δια τηλεφώνου» να μπορεί να εντοπίσουν τα ύποπτα κρούσματα και, εν συνεχεία, να αποστέλλουν ειδικό προσωπικό στα σπίτια.

Πηγη

Related posts

5 βότανα για καλή υγεία

mysite

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό;

mysite

Μυστικά κατά της αλλεργικής ρινίτιδας

mysite

Λειτουργεί από το 1947 Δώρο ζωής στα πρόωρα μωρά η τράπεζα μητρικού γάλακτος στο «Έλενα»

mysite

Τα μυστικά του νυχτολούλουδου για την υγεία και την ομορφιά

mysite

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ: 5 βότανα για καλή υγεία Η φύση έχει όλα τα φάρμακα που χρειαζόμαστε μέσα στα βότανά της

mysite

Leave a Comment